Fler ska välja ingenjörsvägen

Publicerad 7 oktober 2014 Senast uppdaterad 18 november 2014

Teknikföretagen arbetar för att få fler unga att välja ingenjörsyrket. Därför lanserar vi nu en ny version av ingenjörsvägen.se. Sajten är en heltäckande guide till ingenjörernas värld och har hjälpt tiotusentals ungdomar med information genom åren. Nu är den mer lättillgänglig och användarvänlig än någonsin.

På nya ingenjörsvägen.se finns information om ingenjörsutbildningar, ingenjörsyrken och vad det egentligen innebär att jobba som ingenjör idag.

Ingenjörsvägen.se har fått nytt utseende och är bättre anpassad för besök från mobila enheter. Syftet med sajten är dock detsamma som tidigare; att visa vilka ingenjörsutbildningar som finns och vad man kan jobba med som ingenjör.

– Intresset för ingenjörsutbildningar har ökat de senaste åren, vilket är väldigt positivt. Men vi ser också att behovet av vägledning fortfarande är stort. Betydligt fler unga skulle välja en ingenjörsutbildning om de visste mer om yrket. Ett besök på ingenjörsvägen.se är första steget i rätt riktning, säger Tobias Eriksson, ansvarig för kompetensförsörjning på Teknikföretagen.

Ungdomar och SYV


Ingenjörsvägen riktar sig till unga människor som är i begrepp att välja eftergymnasial utbildning. En annan grupp som ofta efterfrågar information om ingenjörer är studie-och yrkesvägledare.

– SYV:ar har mycket nytta och glädje av Ingenjörsvägen. Ungdomar uppger ofta att SYV har stort inflytande vid utbildningsvalet, berättar Tobias.

Sajten innehåller inspirerande personporträtt med teknologer och yrkesverksamma ingenjörer samt rekryterare på teknikföretag. Här finns dessutom svar på de vanligaste frågorna samt en sökfunktion som innehåller landets alla ingenjörsutbildningar.

– Ingenjörsvägen.se är vår stora satsning men vi kommer såklart att fortsätta göra aktiviteter utanför den digitala sfären. Vi anordnar exempelvis workshops runt om i landet och medverkar på de stora utbildningsmässorna för ungdomar, avslutar Tobias Eriksson.

Är ni medlemsföretag till Teknikföretagen och vill medverka på ingenjörsvägen.se? Låt gärna en ingenjör eller rekryterare hos er intervjuas för ett personporträtt. Kontakta ingenjorsvagen@teknikforetagen.se för mer information.