Så synar du bluffen

Publicerad 25 juni 2013 Senast uppdaterad 1 november 2014 av Karin Fjell Hager

Sommaren är fakturaskojarnas högtid och när ordinarie personal är på semester ökar risken att bli lurad. För Teknikföretagens medlemsföretag finns handfast hjälp att få.

Varningslistan håller koll på företag med oseriösa försäljningsmetoder eller erbjudanden och utskick som kan uppfattas som vilseledande. Foto: Eva Lindblad

Bluffakturor är ett växande problem och ett stort irritationsmoment. Arbetsgivar- och branschorganisationen Svensk Handel har jobbat länge med frågorna och har stor erfarenhet av hur de ska hanteras. Teknikföretagen har ett avtal med Svensk Handel som innebär att även Teknikföretagens medlemmar kan få rådgivning direkt av dem via telefon 010-47 18 630 eller e-post varningslistan@svenskhandel.se.

Svensk Handel administrerar också en varningslista som varnar bland annat för bluffakturor, men också för företag med oseriösa försäljningsmetoder eller för erbjudanden och utskick som kan uppfattas som vilseledande. Varningslistan finns att ladda ned som app till både iPhone och Android.