Lönsam design belönas

Publicerad 25 november 2013 Senast uppdaterad 3 november 2014

Teknikföretagens Stora Designpris uppmärksammar affärsframgångar med ett integrerat och konsekvent designarbete. Nu är det dags att nominera till 2014 års utmärkelse!

2013 års vinnare Martin Magnusson & Co belönades med Stora Designpriset 2013 för sina handskar för skidåkning och andra sporter, Hestra. Foto: Martin Magnusson & Co

Teknikföretagens Stora Designpris uppmärksammar affärsframgångar med ett integrerat och konsekvent designarbete. Priset ges till svenska företag och deras designleverantörer. Vinnaren får 250 000 kronor och varje finalist belönas med 25 000 kronor. Dessutom innebär priset publicitet och exponering i och utanför Sverige. Du kan nominera bidrag fram till den 31 januari 2014.

Det delas ut en gång per år av Teknikföretagen i samverkan med Stiftelsen Svensk Industridesign, SVID och Svensk Form. Syftet med priset är att lyfta fram industridesignens viktiga roll för produktutveckling och lönsamhet.

Designarbete har ett kommersiellt värde och utgör en viktig konkurrensfaktor. Utmärkelsen vill inspirera företag att se design som ett strategiskt verktyg för affärsutveckling.

Juryn består av 
Erika Lagerbielke, professor Linnéuniversitetet
Marianne Knutsson-Hall, designchef Hestra/ Martin Magnusson & Co (2013 års vinnare)
Henrik Otto, designchef Electrolux
Robin Edman, vd SVID
Michael Henriksson, managing director, Blackberry
Anders Rune, chefekonom Teknikföretagen