Johan Ekesiöö ny ordförande

Publicerad 16 maj 2013 Senast uppdaterad 1 november 2014

Teknikföretagens stämma har i dag valt Johan Ekesiöö till ny ordförande för perioden 2013-2016. Samtidigt omvaldes sittande styrelse med den ändringen att Håkan Samuelsson ersätter Magnus Hellsten, båda Volvo PV.

Johan Ekesiöö, ny ordförande med gedigen bakgrund och lång erfarenhet inom industrin. Foto: Doris Beling

– Det är med stor glädje som jag tar mig an ordförandeskapet i Teknikföretagen. Det är ett viktigt uppdrag för svensk industri och jag ser fram emot att tillsammans med Teknikföretagens medarbetare och medlemsföretag fortsätta arbetet för att stärka teknikindustrins internationella konkurrenskraft, säger Johan Ekesiöö.

– Med Johan Ekesiöö får Teknikföretagen ännu en ordförande med gedigen bakgrund och lång erfarenhet inom industrin. Johan är en mycket kompetent industriledare som dessutom är väl förtrogen med vårt arbete genom att han är styrelseledamot i Teknikföretagen sedan 2011 och i Svenskt Näringsliv sedan 2008, säger Teknikföretagens vd Åke Svensson.

Kort om Johan Ekesiöö:

Född 1954
Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm
Master of Science från MIT, Massachusetts Institute of Technology 
Har arbetat i olika positioner inom IBM i USA, Norden och Sverige sedan 1979 med undantag för ett par år i början av 2000-talet då han arbetade i riskkapitalbranschen och drev eget företag.
Styrelseordförande i IBM Svenska AB samt Norden-ansvarig för IBM:s tillväxtområden
Ledamot i Svenskt Näringslivs styrelse samt IVA:s Avd XII

Det kommande numret av Teknikföretagens e-magasin t: innehåller en lång intervju med Johan Ekesiöö. Ute den 12 juni!