Fyra formstarka finalister

Publicerad 25 april 2013 Senast uppdaterad 1 november 2014 av Dan Nyman

Vad har skidhandskar, en eldningsspis, en bärbar synt och världens lättaste rullstol gemensamt? Jo, alla har de tagit sig till final i Stora Designpriset 2013!

Hestra – handskar för skidåkning och andra sporter
Utvecklat av Martin Magnusson & Co
”Martin Magnusson & Co är handskmakaren som genom att bjuda in professionella användare i designprocessen gjort familjeföretaget till en kommersiell framgångssaga och Hestra till ett starkt globalt varumärke.”

Ezystove – resurssnål eldningsspis
Utvecklad av Veryday
”Veryday har med Ezystove på ett revolutionerande sätt och med en ny affärsmodell visat att design kan användas som ett framgångsrikt verktyg för att underlätta utsatta gruppers vardag.”

OP-1 – bärbar synthesizer
Utvecklad av Teenage Engineering
”OP-1 inbjuder till ett lekfullt och innovativt musikskapande. Teenage Engineerings bärbara synt har erövrat musikbranschen genom symbios av förfinad teknik och design.”

Panthera X – världens lättaste rullstol
Utvecklad av Panthera med design av Gestalt Industriell Design
”Med tydligt användarfokus och innovativa material har Panthera skapat världens lättaste rullstol. Panthera X är ren körglädje och skapar habegär från första stund.”
 
Stora Designpriset uppmärksammar affärsframgångar med ett integrerat och konsekvent designarbete. Den slutliga vinnaren koras på Teknikföretagens stämma den 16 maj på Tekniska museet i Stockholm och får 250 000 SEK.

För mer information om finalisterna, kontakta:
Anton Magnusson, Martin Magnusson & Co, 0370-33 97 10, hestragloves.com 
Johanna Dunerfeldt, Veryday, 0730-482 272, veryday.com
Jens Rudberg, Teenage Engineering, 08-599 953 72, teenageengineering.com
Nicke Sallnäs, Panthera, 08-564 73 862, panthera.se