Felix på nya äventyr

Publicerad 19 augusti 2013 Senast uppdaterad 1 november 2014 av Karin Fjell Hager

Med stort teknikintresse, outsinlig nyfikenhet och smittsam humor är Felix Herngren tillbaka i tv-rutan för att störa ingenjörer.

I det kommande numret av vårt e-magasin t: berättar Felix Herngren om tv-serien och om sitt stora teknikintresse - som hängt med honom sedan barnsben. Foto: Ola Kjelbye

Den nya säsongen av ”Felix stör en ingenjör” har premiär i TV4 söndagen den 8 september kl 19:30. Serien följer samma upplägg som tidigare. Vi får alltså en inblick i ingenjörernas arbete och vardagsliv och Felix Herngren får ta sig an olika uppgifter. Han besöker Bombardier, LKAB, Saab, Scania, Siemens samt Skanska.

– Det känns riktigt kul att säsong två av ”Felix stör en ingenjör” nu börjar sändas, och det på en spännande sändningstid. Att det dessutom sker nu i början av skolornas hösttermin och inför alla stora utbildningsmässor är ytterligare ett plus, säger Tobias Eriksson som ansvarar för kompetensförsörjningsfrågor på Teknikföretagen.

I samband med serien kommer Teknikföretagen att satsa stort på övrig information om ingenjörsroller och industrin som arbetsgivare, bland annat genom informationsmaterial till studie- och yrkesvägledare och via vår tjänstwww.ingenjörsvägen.se.

– Det är viktigt att på så många sätt som möjligt komma ut med det positiva jobberbjudande industrin har och den fantastiska framtid som väntar om man skaffar sig en utbildning relevant för industrin. Detta är något Teknikföretagen arbetar långsiktigt med.

I det kommande numret av vårt e-magasin t: berättar Felix Herngren om tv-serien och om sitt stora teknikintresse - som hängt med honom sedan barnsben. Ute den 29 augusti!