Felix – snart i en skola nära dig?

Publicerad 11 december 2013 Senast uppdaterad 3 november 2014

Nu finns höstens avsnitt av ”Felix stör en ingenjör” i en gratis skolversion. Filmen är tänkt att ge elever på högstadiet och gymnasiet inspiration om vilka karriärmöjligheter som en ingenjörsutbildning kan ge.

Felix Herngren träffar bland annat Maria som arbetar med JAS 39 Gripen, Anna som utvecklar nya tjänster för eftermarknadsservice på lastbilar och Annika som arbetar som teknisk säljare av turbiner. Foto: Ola Kjelbye

Inspirationsfilmen är baserad på säsong 2 av tv-serien ”Felix stör en ingenjör” som visats på TV4. I den 20 minuter långa filmen får vi följa Felix Herngren när han möter fem olika ingenjörer runt om i Sverige och i världen.

Han träffar Maria som arbetar med att projektleda renoveringen av FN-skrapan i New York, Matias som arbetar med JAS 39 Gripen, Anna som utvecklar nya tjänster för eftermarknadsservice på lastbilar, Arvid som effektiviserar processerna för malmbrytning i gruvor och Annika som arbetar som teknisk säljare av turbiner.

Filmen är tänkt att fungera som inspiration för elever på högstadiet och gymnasiet om vad en ingenjörsutbildning kan ge för karriärmöjligheter. Ett förslag till lektionsupplägg medföljer filmen.

Skolversionen av Felix stör en ingenjör beställs via utbudet.se, en tjänst där skolan kostnadsfritt kan beställa material från bland annat näringslivet och myndigheter.

Inför säsong 2 av tv-serien intervjuade vi Felix Herngren i vår e-tidning "t:".Läs reportaget här.