Belönas för framtida utmaningar

Publicerad 1 juli 2013 Senast uppdaterad 1 november 2014

Camilla Ljunggren, vd och grundare av företaget Business Challenge fick i dag ta emot Framtidspriset 2013 vid ett seminarium under den pågående almedalsveckan i Visby. Bakom priset står Swedbank, Svensk Energi, Teknikföretagen och Världsnaturfonden.

Framtidspriset instiftades 2012 för att lyfta unga, välutbildade personers svar på framtidens utmaningar, samt för att uppmuntra utbildning, forskning och samverkan. Priset består av ett resestipendium på 100.000 kronor.

Motiveringen lyder:

"Camilla Ljunggren har med sin bakgrund som entreprenör och UF-företagare förstått att idéerna, drivet och framåtandan redan finns hos många unga – det som behövs för att idéer ska kunna omsättas till riktiga företag är kunskapstradering mellan generationer, kvalificerad coachning och sammanhang. Det sistnämna är precis vad Business Challenge erbjuder – till alla sorters nystartade företag startade av unga; många med teknik – och miljöprofil. Camilla Ljunggrens initiativ är inte bara ett levande exempel på hur man tjänar pengar på en idé – det är också ett unikt koncept med stor framtidspotential".