Sköna maj?

Publicerad 2014-05-05 av Per Fagrell

Maj har ju i år börjat med ett antal lediga dagar. Om man var ledig i fredags vill säga. Skönt. Men det var ett bedrägligt lugn. Nu när jag tittar framåt i kalendern så inser jag att det inte är så långt kvar till sommarsemestern. Men allt det där som skulle göras första halvåret då? Det är nu det ska ske! Jag tror att det är så här för väldigt många.

Jag ägnade valborgsmässoafton till att göra klart en inlämningsuppgift till metodkursen i Örebro som jag skrivit om tidigare. Om en vecka är det slutseminarium i Örebro, så denna vecka behöver jag läsa igenom övriga gruppmedlemmars inlämningsuppgifter inför detta. Förhoppningsvis inkasserar jag fyra friska poäng på måndag. Bara 86 poäng kvar.

Samtidigt ska jag denna vecka skriva klart ett konferensbidrag till en vetenskaplig konferens om ingenjörsutbildningar som är i Birmingham i september. Det ska bli en första analys av de intervjuer som jag har gjort under vintern/våren. Jag har en bra plan och en tänkt struktur och nu ska det bara skrivas också. Bara. Jag anar en del kvällsjobb denna vecka. Men för att studien ska bli komplett behöver jag och min doktorandkollega göra fler intervjuer på en annan högskola än KTH. Så det håller vi på att boka upp nu också.

Det här vore förstås lite lättare att klara av om jag ägnade hela min arbetstid åt detta. Men jag har ju mitt ”vanliga” jobb på Teknikföretagen också som ska skötas på halva tiden. Så det ska klaras av en moderatorsutbildning inför våra seminarier i Almedalen (jag ska hålla i seminariet "Hur löser vi Sveriges ingenjörsbrist?" torsdagen den 3 juli), en företagskväll för doktorander på KTH där jag har raggat företagskontakter och ska agera i min Teknikföretagenroll, inte som doktorand, Teknikföretagens årsmötesdag och en resa till Skövde på fredag där jag är styrelseledamot i Högskolan i Skövde. Och sen tillbaka till Örebro på måndag igen…

Allt det här kan låta som en enda lång klagosång över att det är för mycket nu. Men så är det inte, jag gör det med ett leende (det kanske inte alltid syns utåt dock). Jag har fått en möjlighet att göra något nytt mitt i livet och jag tycker att det är otroligt kul att få lära sig nytt varje dag. Sen blir det lite körigt ibland, men det hör väl till.

Doktorandbloggen

Hej! Jag heter Per Fagrell och jobbar halvtid med kompetensförsörjningsfrågor på Teknikföretagen. Den andra halvan är jag industridoktorand på KTH där jag forskar om hur man utvecklar ingenjörsutbildningar. Den här bloggen handlar om min resa från doktorand till disputation