Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Almedalen 2023 Avtal 2023 In English
Kompetensförsörjning

För dig som lärare

Här erbjuds du lärarstöd för undervisning inom STEM-ämnena. Teknikföretagens material är alltid framtaget i samarbete med utbildade lärare och pedagoger.

Vi behöver se till att unga tidigt känner sig inkluderade i teknikens värld för att ge bästa förutsättningar till att leva och agera i en teknikintensiv värld. I det arbetet behöver bilden av teknik breddas - både i förståelsen av vad teknik är och vem som är med och utvecklar den. Som tekniklärare har du en viktig roll för att göra teknikämnet intressant för alla elever.

"Praktikanten"

För att inspirera och stötta dig som lärare har vi tagit fram serien ”Praktikanten” - lektionsmaterialet riktar sig främst till elever i åk 7-9.

Idén till serien är enkel. Ungas uttalade teknikintresse sjunker under högstadiet, så vad händer om vi utgår ifrån intressen som engagerar unga i stället? Går det att kombinera dessa områden med teknik? Webbseries tre avsnitt tar avstamp ifrån tre vanliga intressen - mat, hållbart smink och cybersäkerhet.

I Praktikanten har vi låtit kända digitala kreatörer testa olika yrken inom teknik för att skapa en större förståelse för hur teknik faktiskt användas inom fler yrkeskategorier och affärsområden än unga normalt sett förknippar med tekniska utbildningar. Med hjälp av vår teknikcoach Elenora Svanberg matchas praktikanter med spännande företag som Ellure, Rise och Saab.

Lärarmaterialet

Lektionsmaterialet är en praktisk handledning för dig som lärare som kopplar till de mål som finns i läroplanen för åk 7-9. Lektionerna är framtagna av Ulrika Sultan, tekniklärare, som idag forskar på tjejers teknikintresse och hur det kan behållas upp i vuxen ålder.