Ingenjörsvägen

Ingenjörsvägen är Teknikföretagens satsning för ungdomar 15-19 år samt studie- och yrkesvägledare. Projektet innehåller en informativ webbplats, deltagande på utbildningsmässor samt material och aktiviteter för SYV.

Genom projektet Ingenjörsvägen vill vi bland annat besvara frågorna: ”Vad gör en ingenjör? Vem passar som ingenjör? Hur blir man ingenjör?”. Vi visar att en ingenjörsutbildning ger breda möjligheter till framtidsyrken.

Basen i projektet är webbplatsen ingenjörsvägen.se som bl.a. innehåller personporträtt med ingenjörsstudenter och unga yrkesverksamma ingenjörer i syfte att visa upp ingenjörsförebilder i branschen. Här finns också information om löner och arbetsmarknad samt en sökfunktion som innehåller hundratals ingenjörsutbildningar. En sektion samlar svaren på de vanligaste frågorna som ungdomar ställer om ingenjörer. Dessutom har studie- och yrkesvägledare en helt egen sektion.

I projektet ingår också informationsmaterial till studie- och yrkesvägledare och ungdomar samt medverkan på olika mässor och aktiviteter.