Electrolux - Kombinerad tvätt & tork

Publicerad 26 juni 2015 Senast uppdaterad 17 september 2015

Electrolux tvätt-tork AEG ÖkoKombi Plus är en tvätt-tork som gör det möjligt att både tvätta och sedan torka tvätten i en och samma maskin. Tack vare den inbyggda värmepumpstekniken, som är unik för produkten och ny på marknaden, använder den betydligt mindre energi än liknande tvätt-torkar.

VÄRMEPUMPSTEKNIK
Electrolux var först med att lansera värmpumpsteknik för torktumlare inom tvätt-torksmarknaden 2014. Den innovativa värmepumpstekniken som är unik för denna typ av tvätt-torkar tillåter en torkning vid en temperatur kring 50°C vilket är en betydligt lägre temperatur än konventionella tvätt-torkar som använder annan teknik, exempelvis enklare kondensationslösningar. Electrolux integrerade värmepump innebär dessutom att tvätten inte utsätts för höga temperaturer vilket utöver en minskad energianvändning även innebär minskat slitage på kläderna.

HÖG ENERGIPRESTANDA
Tack vare värmepumpstekniken har tvätt-torken en mycket hög energiprestanda som överträffar kraven för energiklass A med 40 %. Maskinen använder alltså nästan endast hälften av den energi som krävs för att bli godkänd som energiklass A. Maskinen använder också upp till 40% mindre vatten än liknande tvätt-torkar på marknaden.

MINSKAD ENERGIANVÄNDNING MED OptiSense
Tvätt-torken ÖKOKombi är även utrustad med ett system för att anpassa tvättcykeln till mängden tvätt. Med OptiSense vägs tvättmängden i trumman med hjälp av sensorer varefter maskinen anpassar tvättcykeln till tvättmängden. Genom denna anpassning sparas vatten, energi och tid som annars skulle ha gått åt om maskinen kördes med samma inställning oavsett tvättmängd. Med ÖkoKombi Tvätt-tork är alltså slöseriet med vatten lågt eftersom masinen anpassas efter mängden tvätt.

EUROPA HUVUDMARKNAD
Electrolux huvudkontor ligger i Stockholm med utvecklingscenter för tvättprodukter i Porcia i Italien. Produkten säljs i hela Europa med Tyskland som största marknad.