tor 5 juli 09:30 - 11:00 - Industriområdet

Kan industrins kunskap och erfarenheter göra Almedalsveckan mer cirkulärt?

I en cirkulär ekonomi behöver vi tänka brett. Inom industrin tar vi tillvara spill i produktionen, återvinner och ställer om till nya affärsmodeller. Hur kan de erfarenheterna tas till vara under Almedalsveckan?

I den cirkulära ekonomin återanvänds och återvinns produkter och material. Både inom industrin och i övriga samhället. Nu vill vi göra Almedalen mer cirkulärt. Både i ord och i handling. Samtidigt slår vi ett slag för bättre kompetensförsörjning.

Under Almedalsveckan hyr vi det mesta av det som används inom Industriområdet, men allt går inte att hyra. Det handlar om inredningsdetaljer och möbler som inte finns i uthyrningssortimentet, om specialbyggda golv och om växter som skapar trivsamma miljöer för viktiga samtal. En del av sakerna ger större klimatavtryck om de transporteras tillbaka till fastlandet än om de slängs, men mycket blir avfall helt i onödan. Kan vi bli bättre på att återvinna mer? Vi tror det, men vad är de begagnade produkterna värda? Delta i samtalet och gör en insats för ett cirkulärt Almedalen.

Karta