Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop Avtal 2023 In English
Artikel 21 juni 2022

Röd eller blå regering för grön och digital omställning i Sverige – Teknikföretagens kompetensdebatt

Frågan om grön och digital omställning är påtaglig i många debatter. Men vad funderar de som påverkas av omställningen? På seminariet "Röd eller blå regering för grön och digital omställning i Sverige – Teknikföretagens kompetensdebatt" låter vi studenter, företagsledare och opinionsbildare ställa sina frågor till våra politiker.

När: Måndag 4 juli
Tid:
15:00-15:45
Ämne: Kompetensförsörjning
Arrangör: Teknikföretagen
Plats: Strandvägen 2-4, "Techarenan"

Industrins gröna omställning tar nu jättesprång, inte minst genom de stora investeringar som görs i Norrland och Västra Götaland. Samhällsutvecklingen är påväg mot en elektrifiering av transportsektorn, energisnåla uppkopplade hushåll och städer, fossilfritt stål och digital hälsa. Samtidigt var industrins brist på medarbetare med rätt kompetens ett akut problem redan innan de nya industrierna öppnade dörrarna för tusentals nya arbeten."

Att det finns många knutar att lösa upp syns tydligt i de frågor vi har fått inskickade. Företagsledare, studenter, rektorer med flera vill få svar och under debatten får det röda respektive blåa blocket ge sin syn på flaskhalsarna. För vilka är mer lämpade att ställa relevanta frågor än dem som faktiskt berörs? 

Hur får vi yrkesverksamma att bygga på sin kompetens smidigt?". "Och hur får vi kvalificerad, internationell kompetens att flytta till just Sverige?". Det är två av frågorna vårt röda och blåa lag kommer få under seminariet.

Medverkande:

Oliver Rosengren, Kommunalråd Växjö, Moderaterna
Evelina Fahlesson, Kommunalråd Skellefteå, Socialdemokraterna
Lars Hjälmered, utbildningspolitiskt talesperson, Moderaterna
Tomas Kronståhl, riksdagsledamot utbildningsutskottet, Socialdemokraterna

Moderator:

Frida Andersson, Enhetschef kompetensförsörjning, Teknikföretagen
Li Ljungberg, Ansvarig Talangattraktion och grundskola, Teknikföretagen

 

Vid frågor, kontakta