Kontakta oss Kurser och seminarier Webbshop In English
Arbetsgivarguiden Data, integritet och GDPR IF Metalls uttalanden kring personlig integritet

IF Metalls uttalanden kring personlig integritet

Det har under senaste tiden förekommit flera artiklar i media om fackens syn på integritet i arbetslivet. Det är framför allt IF Metall som har uttalat sig och förbundet har även tagit fram ett informationsmaterial om anställdas rätt till integritet. IF Metall hävdar att olika typer av bakgrundskontroller är ett stort ingrepp i den enskilda integriteten och att de därför är olagliga. Teknikföretagen anser är att det inte är olagligt att utföra bakgrundskontroller och att det i vissa fall kan finnas behov och skäl till att arbetsgivaren utför olika typer av kontroller. Teknikföretagen vill med anledning av detta tydliggöra hur vi ser på dessa frågor.

Bli medlem i Teknikföretagen

Fri rådgivning i arbetsgivarfrågor

Oavsett om det gäller en enkel fråga i vardagen eller en komplicerad tvist står Teknikföretagen redo för att ge råd – med regional medlemsservice och telefonjour öppen dagligen. Du får helt enkelt stöd av Sveriges främsta experter på arbetsrätt.

Kostnadseffektiva pensions- och försäkringslösningar

Pension och försäkringar är avgörande för att locka och behålla kompetens. Våra kollektivavtalade lösningar är heltäckande och kostnadseffektiva.

Hjälp med snabb handläggning av arbetstillstånd

Kompetensförsörjning är ett växande problem för entreprenörer, och att anställa icke-EU-medborgare kan ta upp till ett år. Teknikföretagen kan ordna arbetstillstånd på tio dagar.

Hjälp med att driva viktiga näringspolitiska frågor

Vi bedriver påverkans- och opinionsarbete i Sverige och EU för att ta tillvara våra medlemmars intressen. Genom oss har du möjlighet att påverka beslut som du som enskilt företag i vanliga fall bara får ta konsekvenserna av.

Kontakta oss

Öppettider: 08.30-16.30