Annika Nordin, jurist

Publicerad 28 april 2016 Kontaktperson: Annika Nordin

Annika Nordin uppskattar att hon har möjligheten att arbeta med domstolsprocesser.

”Variationen av arbetsuppgifter passar mig” Annika Nordin

Annika Nordin jobbar som arbetsrättsjurist på huvudkontoret i Stockholm. Hon hjälper medlemsföretag i förhandlingar och representerar dem om ärendet går till domstol.

När kommer du in i en förhandling?

Våra regionala rådgivare hjälper medlemsföretag med rådgivning om arbetsrätt. Om frågan inte går att lösa lokalt kommer jag in i bilden vid en central förhandling. Om vi inte hittar en lösning då heller, kan nästa steg vara en domstolsprocess.

Jag deltar även i avtalsrörelsen. Jag har tidigare förhandlat i avtalsrörelser, men för en annan arbetsgivarorganisation.

Har du möjlighet att utvecklas?

Här får jag både förhandla och sköta de juridiska processerna i domstolen. Jag deltar även när Teknikföretagen försvarar medlemsföretag om arbetsplatsolyckor inträffat och åklagaren väckt åtal. Jag kan alltid fråga mina kunniga kollegor om råd.

Vad är det bästa med Teknikföretagen?

Variationen av arbetsuppgifter passar mig. Ena dagen håller jag en föreläsning, andra dagen utreder jag i en juridisk fråga, nästa dag förhandlar jag hos ett medlemsföretag.

Hur går juristjobbet att kombinera med träning?

Det går bra. Jag har ett starkt behov av att röra på mig för att må bra. I perioder kan det vara mycket jobb men här finns möjlighet till balans. När jag började på Teknikföretagen tränade jag inför Stockholm Marathon. I år tog jag mig igenom AXA Fjällmarathon. Vi har träningslokaler i huset och det finns även ledarledda pass ett par gånger i veckan.