Tekniktjänstearbetsgivarna

Publicerad 4 oktober 2016 Kontaktperson: Björn Widlert

Tekniktjänsteavtalet är ett kollektivavtal anpassat skräddarsytt för teknikrelaterade tjänste- och konsultföretag. Tekniktjänstearbetsgivarna har funnits sedan 2014 då också kollektivavtal träffades med Unionen och Sveriges Ingenjörer. För närvarande är ÅF det största medlemsföretaget som är bundet av Tekniktjänsteavtalet, men antalet medlemsföretag växer kontinuerligt.

Tekniktjänsteavtalet har tagits fram i samverkan med våra medlemsföretag för att ge bästa möjliga villkor för just teknikrelaterade tjänste- och konsultföretag. I Teknikföretagens värld finns det inga motsättningar mellan industri och tjänster utan i väldigt många av medlemsföretagen är produkter och tjänster integrerade. För Teknikföretagen är det viktigt att kunna företräda hela industrin, oavsett om det enskilda medlemsföretaget tillverkar produkter eller levererar tjänster.

Företag som är medlemmar i Tekniktjänstearbetsgivarna är också medlemmar i Teknikföretagen och får del av samma långtgående och förstklassiga service i arbetsgivar- och branschfrågor.